Allmänt

Stress

2009-08-09 18:14 #0 av: [per50]

Vid en svår psykisk och social stress kan både risken för att få stroke och att dö i sjukdomen öka.Stress har också samband med ogynnsam livsstil såsom rökning, dålig motion och för stora mängder alkohol och ett högt blodtryck.

En bra förebyggande behandling mot stress kan säkert ha en god effekt mot stroke. Men det fattas dock en hel del forskning inom ämnet för att få en klar och tydlig dokumentation. När denna finns kan man aktivt informera folk, och ge en funktionell behandling.

Man är dock tämligen säker på att en ogynnsam livsstil med riskfaktorerna här ovanför, tillsammans stress har ett starkt samband. Eftersom flera ogynnsamma livsstilar tillsammans, påverkar hälsan starkt, kan psykisk stress tillsammans med dessa helt klart vara negativt.

Källa: Stroke hur man förebygger och behandlar av Andreas Terént

Bild: freedigitalphoto

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-08-11 22:37 #1 av: mona43

Jag tror helt klart att stress kan ställa till många negativa saker i ens liv, tillsammans med andra riskfaktorer är säkert risken större.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-08-12 15:37 #2 av: [per50]

Jag fick min epilepsi på grund av stress på jobbet och dåligt leverne och slarv med mat och sömn.

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.