Etikettallmänt
Läst 6401 ggr
[SvenA]
2010-08-21, 13:50

Handikapprörelsen den tysta rörelsen

Handikapprörelsens måtto verkar vara att man ska arbeta i det fördålda och inte synas eller höras ute i samhället .

Handikapprörelsen borde vara den verklit radikala rörelsen som står på barikaderna och tar upp stridem gentemot myndigheternas alla kraftiga medskärningar som drabbar deras medlemmar extra hårt eftersom det påverkar medlemmarnas hela sociala liv .

Det är över 300 personer somhar blivit av med sina personliga assistenter och hur många andra medlemmar som inte får den hjälp och stöd som dom behöver få för att kunna leva ett värdigt liv vet man inte men det är minst det dubbla skulle jag tro och ändå hör man inget från handikapprörelsens sida.

Man ser inte handikapprörelsen vara ute och demonstrera för sina medlemmars rättigheter och verkligen stå upp för att alla dessa nedskärningarna inte ska genomföras.

Det som är viktigt för handikapprörelsen är att alla redan existerande medlemmarna har det verkligt mysigt och rtrevligt över en kopp kaffe och slipper bekymra sig över vad som händer deras medmäniskor någon mera klubb för imbördes beundran än handikapprörelsen är svår att finna.

Handikapprörelsen måste förämdras snabbt omman ska kunna överleva som den organisation som ska företräda dom funktionshindrade i samhället .

Man måste slutta upp med att sitta i knätpå våra myndigheter och makthavare om man ska kunna vara trovärdiga sim verkliga uppgift nämligen att se till sina medlemmars bästa och inte till vad som är politiskt rätt för stunden .

Handikapprörelsen ska vara den organisation som myndigheterna darrar inför när dom tar ett beslut som innebär försämrimgar för dom funktionshindrade och inget annat för då har vi missat målet med handikapprörelsens mål nämligen ETT SAMHÄLLE FÖR ALLA även för fuktionshindrade.

[SvenA]
2010-08-22, 21:12
#1

Vilken är eran erfarenhet av handikapprörelsen syns och hörs dom på eran ort

Maria
2010-08-24, 22:37
#2

Jag som ickehandikappad men ändå arbetar i studier med äldre och är anställd på Sahlgrenska respektive universitetet i Göteborg får säga att handikappfrågor lyser med sin frånvaro både i mitt arbete och dagliga livet.

Så jag tycker inte att de hörs särskilt mycket mer än att vi nu har två politiskt aktiva Göteborgare med handikapp och det är David Lega och Jesper Odelberg.

Tack och lov för dem.

/Maria

[SvenA]
2010-08-24, 22:42
#3

Det är mycket märkligt i en stad som Göteborg

Maria
2010-08-24, 22:43
#4

Nu är det ju inte så att jag sökt särskilt efter detta men det borde vara ett naturligt inslag i det vanliga livet med dessa frågor.

/Maria

[SvenA]
2010-08-24, 22:51
#5

Det handlar inte om att man ska vara aktiv och leta efter rörelsen den ska vara en del avsamhället på ett naturligt sätt

Jag tror att man inom rörelsen missar väldigt många som igentligen har behov av dom i och med att dom inte syns och hörs

Maria
2010-08-24, 22:54
#6

Jag håller med dig

/Maria

Upp till toppen