Etikettallmänt
Läst 5963 ggr
[SvenA]
2010-10-31, 12:16

Sociala tryggheten i fara

Kraftiga nedskärningar av sociala tryggheten är en fara.

Kraftigt försänra den sociala tryggheten skapar en grogrund för missnöjesyttringar, som kan vara till stor skada för demokratin på lite längre sikt.

När man som nu har kraftigt försämrat den sociala tryggheten så har man samtidigt förklarat att man vill ha ettt samhälle med stora klassklyftor där stora grupper ska stå utanför den sociala gemenskapen.Det är en mycket farlig väg att gå för det skapar stora motsättningar i samhället och det kommer att skapa våldsamheter i form av mera brottslighet i olika former.

Vi kommer att få ett samhälle där folket i de högre samhällsklasserna kommer att förskansa sig bakom höga murar och stängsel med vakter som stoppar andra från att komma in i deras så kallade fina värd.

Är det verkligen ett sådant samhälle som vi vill ha? eller vill vi ha ett samhälle där alla kan känna sig trygga och veta att man kan få hjälp från den gemensammma välfärden som omfattar samtliga medborgare när man blir sjuk? Och till och med kanske får ett funktionshinder som gör att man blir tvungen att få hjälp av en annan människa för att kunna få leva ett värdigt liv.

Fast vi kanske ska bygga upp instituioner där vi låser in alla som har ett funktionshinder av något slag, och där vi även låser in alla som blir sjuka så slipper den så kallade fina världen se dessa personer?.

Vill vi verkligen ha ett samhälle där vi som råkar bli sjuka eller råkar födas med ett funktionshinder ska vara tvungna att gå ut på gatorna och stå med mössan i hand och tigga oss till smulorna från den så kallade finare befolkningen?

Är det inte dags att vi verkligen på allvar tar oss en funderare på om det verkligen är viktigare med sänkta skatter i stället för ett samhälle där vi verkligen månar om varandras välmående för faktum är faktiskt att vi inte kan ta med oss våra rikedomar in i döden.

[Beavis]
2010-11-01, 00:17
#1

Lite cyniskt kan jag ju bara konstatera efter valet att svaret på alla din fråga är JA. på de resterande NEJ.

Svenskarna har i två val på raken röstat igenom en politik som fokuserar på individens väl och den starkes överlevnad.

Det är sköt dig själv och skit i andra, Är du inte stark nog att klara dig undan institotionerna hmnar du där  till slut,  men det är bara ett steg på vägen för det är en enorm kostnad att ha en massa människor på instotutioner,

De kommer att gå samma väg som de som inte lyckats slå sig in på arbetsmarknaden.

Tiden då människor brydde sig om andra utan tanke på egen vinning är slut.

Upp till toppen