Bemötande

Biståndsbedömmarna saknar kompetens.

2010-09-02 13:02 #0 av: [SvenA]

De kommunala Biståndsbedömmarna inom den kommunala hemtjänsten saknar den rätta kompetensen, som man som hjälptagare har rätt att kräva av dessa som ska bedöma om man har ett behov av vissa insatser i det dagliga livet.     I och med att dessa Biståndsbedömmarna inte har den rätta kompetensen för sitt arbete, får vi som har behov av dom olika insatserna inte heller den hjälp som vi verkligen har behov av och laglig rätt till.

Dom kommunala Biståndsbedömmarna är i grunden Socionomer eller Beteendevetare och har bara en ren teoretisk utbildning. Dom har alltså ingen som helst erfarenhet av hur det fungerar att leva med ett funktionshinder i praktiken, vilket klart framgår av deras syn på vad man har för hjälpbehov och i vilken omfattning man har dom olika hjälpbehoven? .

Att Biståndsbedömmarna saknar kompetensen framgår med all tydlighet om man tittar på deras fattade beslut. Besluten fattas helt på deras teoretiska kunskaper och deras helt privata tyckanden. Det finns sällan beslut som är fattade på rätt sätt och med den rätta kompetensen. Vilket drabbar den enskilde hjälptagaren väldigt hårt .

Att man inte inom kommunerna ser till att dom personer som ska fatta beslut i dessa viktiga frågor har den rätta kompetensen, har fått katastrofala följder för den enskilde kommuninvånaren som har behov av praktisk hjälp, för att kunna få leva ett värdigt liv .

Dom som är mest lämpade för detta viktiga arbete är egentligen Arbetsterapeuter

Eller sjukgymnaster som har arbetat praktiskt med funktionshindrade personer. För man måste veta en hel del om hur det faktiskt fungerar att leva med ett funktionshinder, det är inget man kan läsa sig till om hur livet som funktionshindrad ter sig i vardagslivet .

Vi måste få en omgående förändring i biståndsbedömmningarna om vi verkligen talar om allas lika värde och allas lika rätt .

 

Anmäl
2010-09-03 13:22 #1 av: [SvenA]

Så länge vi har detta system så kommer vi aldig att kunna få en rättvis bedömmning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.