Allmänt

Nu är vi tillbaka 20 år i tiden

2010-08-15 17:07 #0 av: [SvenA]

Åt vissa funktionshindrade LSS

I och med försäkringskassans nya bedömmningar och Regeringsrättens senaste dom så kan man i princip inte längre få personlig assistans. Trots att vi har en rättighetslag som säger att vi har rätt till detta stöd.

Vi som har stora och varaktiga funktionshinder kommer nu att vara helt hänvisade till kommunernas hemtjänstverksamhet och kommunernas biståndsbedömmare och deras högst personliga tyckande, I vad vi ska få hjälp med och i vilken omfattning denna hjälp ska ges.

Det var så det fungerade innan man införde rättighetslagen LSS och redan då hade vi svårt att få den hjälp och stöd som vi har behov av. Och man kunde få upp till 30 olika personer som kom hem och och hjälpte en under en vecka.

Så nu ska vi ännu en gång tvingas att ta emot upp till 30 personer som ska komma in i våra hem varje vecka .

Detta är inte ett mänskligt beteende som vi ska behöva acceptera bara för att vissa personer på försäkringskassan och våra förvaltningsdomstolar tycker att vi inte ska få den hjälp och stöd som vi har rätt till enligt LSS.

Och våra politiker är alldeles för fega för att våga ta upp detta till en verklig debatt. Man stoppar hellre huvudet i sanden och låtsas att man inte har hört talas om detta.

Även massmedia tycker tydligen att detta inte är något viktigt eftersom man inte heller där tar tag i denna fråga och pressat våra politiker på ett riktigt svar

 

Anmäl
2010-09-09 00:15 #1 av: [Beavis]

Problemet är att även journalister är akademiker som sitter på överbetalda jobb i fina förorter och stadsdelar och har väldigt liten världsförankring de med.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2010-09-09 11:11 #2 av: [SvenA]

Det stora problemet är att det i dagens samhälle bara handlar om jaget man ser inte till helheten

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.